Шуменският театър с 10 представления в "Сълза и смях"

Шуменският театър с 10 представления в "Сълза и смях" Въргала и Елен Колева двойка в "Едно на лице, две наопъки"

Комедията тип мюзикъл "Едно на лице - две наопъки" на Дарио Фо е най-новото заглавие от афиша на шуменския театър "Васил Друмев".

След премиерата на шуменска сцена още на 2 ноември пиесата ще може да бъде видяна от столичани. Общо десет представления до края на театралния сезон ще бъдат играни на "Раковска", каза режисьорът на спектакъла Михаил Петров.

Според него, зрителите ще усетят чудната химия, получила се между актьорите, които по време на репетициите буквално са заживяли заедно. Участието на Елен в тв.предаването "Фермата" малко забавило премиерата, но си е струвало публиката да почака, за да я види в ролята на страстната, ревнива италианка Луиза. Тя се бори пламенно за своя съпруг - мафиотът Джовани /Въргала/.

Спектакъл е краен, артистичен, фантасмагоричен, доближаващ се до "комедия дел арте", но с драматичен привкус. На финала добрия, честния, романтичния герой, отново го прибират в лудницата. Кажеш ли истината, вече си готов за там. Системата те прибира на "топло". На сцената всичко това е разказано с чувство за хумор и ирония. Спектакълът е пълнен с абсурдни ситуации, перипетии, обрати, вдъхновяваща музика и песни. Актьорите, сред които е и доайенът на шуменския театър Стефан Сотиров/80г./, са в уникални костюми, дело на талантливата Диляна Асенова.

Пиесата "Едно на лице - две наопъки" е поставяна преди повече от четвърт век от Малък градски театър "Зад канала", напомня директорът на шуменската трупа Илия Раев. Сега е предизвикателство зрителите да видят има ли разлика. До края на годината дългоочакваният спектакъл, освен в столицата, ще гостува и във Варна, Бургас, Плевен и Добрич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони