Шуменски деца с електронна книга за лекарите

Ученици от Шумен издадоха електронна книга, посветена на човеците с главно "Ч" по време на извънредната ситуация - медиците.

Оказва се, че изпитанието Covid-19 вълнува не само възрастните, но и децата. Децата от IV а клас на СУ „Йоан Екзарх Български” са автори на изданието с цветни рисунки и мили послания към здравните специалисти, показано на бял свят на Международния ден на здравето. Идеята е на началният учител Севдалина Петкова и е реализирана от класния ръководител на децата Петя Боянова. Момчетата и момичетата са творили в час по български език и литература.

Разсъждавали върху въпроса - „Кои са героите на днешния ден?“. И спонтанно стигнали до извода, че това са хората от „предната линия“ - медиците.

Така книгата е пълна със съчинения на четвъртокласниците на тема: „Човекът с главно „Ч”, както и с рисунки от часовете по изобразително изкуство, с които шуменските деца се присъединяват към призива на италианските деца: „Всичко ще се оправи!” и казват "Предай нататък".

"Децата показаха на възрастните, че са научили най-важния си урок – да бъдат добри и да умеят да показват и предават доброта на тези, които идват след тях", казват от училището.

Линкът към електронната книга е:

https://www.ourboox.com/books/%d0%b7%d0%b0-%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%8f-%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d1%81-%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d1%87-3/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини