Шуменски полицаи показаха как се ловят апаши

За професионалния си празник 8 ноември спецполицаите от ОДМВР-Шумен показаха публично как се ловят опасни престъпници. Пред сградата на Районното управление във вторник шуменци наблю различни техники за самоотбрана при нападение с огнестрелно оръжие, тактически действия при задържане на опасен престъпник, арест с помощта на следово куче, освобождаване на заложници. Особено зрелищни бяха спусканията по фасадата на полицията, в които спецсилите демонстрираха изключително добра форма.

За празника награди за достойна служба получиха 43-ма служители на ОДМВР-Шумен. Трима бяха наградени с благодарност, останалите с писмена похвала. От дирекцията отчитат ръст на разкриваемостта на престъпните посегателства и тя достига 53%.

„Благодаря на всички служители за неуморния труд и за всеки миг, в който бяхте по-силни, по-находчиви и по-решителни от злото. Въпреки напрежението и високото темпо винаги сте съумявали да бъдете отзивчиви, концентрирани, заради което са и постигнатите успехи на ОДМВР- Шумен в борбата с престъпността и безупречното опазване на обществения ред. Пожелавам здраве, благополучие на вас и вашите семейства и още много поводи за професионално самочувствие!", обърна се към служителите си старши комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР-Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България