Шуменски спектакъл донесе награда на млада режисьорка

Режисьорът Максима Боева бе отличена с творческата награда Млад театрален режисьор „Слави Шкаров" за спектакъла "Нирвана" на Драматично-куклен театър "Васил Друмев"-Шумен. Признанието идва от първото издание на форум, организиран от русенския театър "Сава Огнянов". В селекцията на театроведа Михаил Байков, освен шуменското представление, са били още „Комичната илюзия“ по Пиер Корней на Драматичен театър ”Стоян Бъчваров” - Варна с режисьор Васил Дуев и „Вихрушка“ от Йерун ван ден Берх на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ - София с режисьор Александра Петрова.

След като изгледало трите номинирани спектакъла жури в състав Бина Харалампиева, дъщерята на Слави Шкаров - Ина Шкарова, Косьо Станев, Никола Вандов и Светла Бенева, избрали наградата да бъде присъдена на Максима Боева.

Освен плакет, младата режисьорка получава възможността да постави спектакъл на русенска сцена.

От ДКТ "В.Друмев" припомнят, че "Нирвана" от Константин Илиев бе удостоен с две награди от Международния фестивал „Друмеви театрални празници НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА 2018" - за цялостен спектакъл и за женска роля на Ирина Митева. Носител е и на четири награди от 29-то издание на Национален фестивал на малките театрални форми във Враца - отново за режисура, за сценография на Борис Далчев, за мъжка роля на Александър Евгениев и за женска роля на Ирина Митева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони