Шуменски ученици най-добри в полицейска надпревара

Отборът на основното училище "Св. Св. Кирил и Методий" в шуменското с. Царев брод е комплексен победител в Националното полицейско състезание на доброволците от Детското полицейско управление. Петокласниците Александър, Енис, Алекс и Илкан спечелиха надпреварата, на която домакин бе София. В нея мериха сили и умения отбори от 23 областни дирекции на МВР в страната, съобщават от пресцентъра на шуменската полиция.

Състезанието премина в три етапа. В състезателния модул по полицейска лична защита възпитаниците на школото в с. Царев брод се класираха трети в отборното класиране.

В модула за оказване на долекарска помощ те оказваха първа помощ на статисти при различни инциденти - ухапване от куче, измръзване, фрактури, термично изгаряне и кръвотечение. В модула по безопасност на движението учениците, които представиха ОДМВР-Шумен, се класираха на първо място. Максимумът от 100 точки момчетата от ОУ„Св.Св.Кирил и Методий“ постигнаха в последния модул, където успяха да решат без грешки тест по пътна безопасност, да подредят пъзел на пътен знак и да управляват майсторски велосипед на полигон с различни видове препятствия.

Така тимът се завърна с два златни, един бронзов медал и Купата за отборно класиране в националната надпревара.

Шуменските ученици бяха водени от инспектор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая при РУ-Шумен, началника на Охранителна полиция Галин Божилов и преподавателката в училището Даниела Господинова.

Надпреварата е специално за ученици, които са участвали в пилотния проект "Детско полицейско управление 2016-2017 г.".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони