Шуменци почетоха паметта на Апостола

Паметникът на Васил Левски в Шумен

Почетен ритуал по поднасяне на венци и цветя в памет на Апостола на свободата събра в неделя стотици шуменци пред паметника на Васил Левски.

Не политици, а учителят по история в СУ „Йоан Екзарх Български" Андрей Соколов произнесе слово за българската светиня и призова: „Левски винаги беше със своя народ, държеше ръката си на неговия пулс, винаги предвождаше своя народ, а не следваше събитията. Такива трябва да бъдат днес всички, които желаят да водят българския народ."

В програмата за отбелязване на годишнината се включиха представителни роти от Шуменския гарнизон, Общинският духов оркестър "Михаил Биков" и членове на Родолюбивия комитет "Крум Страшни".

В церемонията по повод 144 г. от гибелта на Апостола участваха кметът на община Шумен Любомир Христов, областния управител Валентин Александров, ректорът на ШУ "Еп. Константин Преславски" проф. Георги Колев, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни, обществени организации и родолюбиви българи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България