Шуменци преизпълниха плана за данъците

Шуменци преизпълниха очакванията на общината с вноските си за данък сгради, смет и автомобили. Най-висока е събираемостта при таксата за битови отпадъци и за първите шест месеца на годината са постъпили над 4,344 млн.лв., което е 67% от очакваното за годината. Близо 750 000 лв. от сумата са внесени борчове от минали години, отчитат от общината.

От собствениците на коли общината е събрала над 2,1 млн.лв. или 60% от очакваното за цялата година, като от тази сума над 517 000 лв. са за предходни години. Данъкът върху недвижимите имоти е със събираемост над 2 млн.лв. или 64% от планираното.

От кметството отчитат, че увеличените постъпления са в резултат на взети мерки от страна на администрацията. Поканите за доброволно изпълнение на неплатените в срок задължения от предходни години бяха изпратени заедно с годишните съобщения за дължимия данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци, съобщават от кметстмото. Образувани са 627 изпълнителни дела с открити задължения в размер на 967 045 лв., а към полугодието от тях вече са събрани 148 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България