Шуменци ще хвърлят в спецконтейнери дрехи и обувки

Пет контейнера за събиране на ненужни дрехи, обувки и домашен текстил бяха поставени в петък в Шумен. Те са с вместимост до 200 кг всеки и ще се изпразват веднъж седмично. Съдовете са ясно обозначени с надпис „Дрехи и обувки“ и в тях могат да се поставят облекла, обувки, чанти, колани и всякакъв текстил.

Изписани са и инструкции за използването им, както и номер за връзка при необходимост от допълнителна информация. При проявен интерес от гражданите броят им ще се увеличи, каза зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.

Два от контейнерите са в центъра по ул. „Съединение“ на паркинга източно от сградата на общината и на ул. „Панайот Волов“ на кръстовището с ул.„Вит“. Останалите три са в кварталите „Добруджа“ на ул. „Каварна“, в кв. „Тракия“ на ул. „Родопи“ и в кв. „Боян Българанов“ на ул. „Самара“ срещу училището.

В тях могат да се поставят ненужни облекла и обувки, които е добре да бъдат чисти и поставени в торба. Наета фирма има ангажимент да ги събере, дезинфекцира и след това могат да преминат през подготовка за повторна употреба. Дружеството е готово да предостави безвъзмездно дрехи и обувки на хора, които се нуждаят от тях. „Написали сме писмо до социалните структури в Шумен, че изразяваме готовност да дарим част от събраните дрехи, когато съответните служби ни подадат информация за нуждаещи се хора. Имаме ангажимента да удовлетворим потребностите и на социалните домове“, каза представителят на фирмата Сирма Желева.

В съдовете могат да се поставят дрехи и обувки, които не стават за повторна употреба и те ще бъдат рециклирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони