Шумен кани на изкачване на 1300 стъпала

Шумен кани на състезание по скоростно изказване на 1300-та стъпала до Паметник "Създатели на българската държава". Стартът е в неделя от 10 ч. в подножието - градинката до общината, а до това време се очаква стотици ентусиасти да се регистрират.

Шумен кани на изкачване на 1300 стъпала

Инициативата се провежда за втори път, миналата година идеята тръгна от местния велоклуб "Илчов баир". Тогава събра 155 участници на възраст от 8 до 64 г. Купата спечили учителят по философия от Разград Ивайло Атанасов с най-добро време 7,37 минути.

Ентусиастите ще бъдат разделени в девет групи по възраст и пол. Първата е деца до 10 г., ще има и за ветерани мъже и жени над 40 г. С медали ще се окичат първите трима във всяка категория. Раздаването им е на Паметника, където са предвидени и подкрепителни напитки. Освен това ще бъде разиграна и атрактивна томбола с велосипеди, тротинетки и други привлекателни награди измежду всички участници в качването на стъпалата. Община Шумен и общинското предприятие "Туризъм, публични прояви и атракции" канят и най-бавните, които обичат историята, природата и предизвикателствата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони