Шумен кани на Рок Фест

Шумен прави първи двудневен Рок Фест с 14 групи

Шумен прави първи Рок Фест, в който ще се изявят 14 групи. Пет от тях са шуменски, една е от Сърбия. Организатор на двудневния фест е общината, която инвестира 20 000 лв. Инициаторите не крият, че са амбицирани да заемат нишата, отворила се след като Каварна спира да кани рок групи. Идеята е Рок Феста да бъде ежегоден и всяка година да се качва нивото му. Групите, които ще се изявят тази година са подбрани, защото са едни от най-гледаните и слушани в социалните мрежи, по сцени и клубовете, обясни Димитър Димитров от Forgot The Ten.

Двудневните концерти в петък и събота ще вървят на Шуменското плато, на сцена, изградена до Информационния център на Паметник "Създатели на българската държава". За фестивала се създават всички условия за улеснение на гостите и тяхната безопасност. Обособен е паркинг за автомобили, както и място за лагеруване на палатки и каравани, което е окосено и обезпаразитено. Ще бъдат осигурени и автобуси от града до платото с цената на билета от 1 лев.

Със заповед на кмета Любомир Христов се въвеждат и промени в движението и паркингът пред Информационния център на Паметника трябва да бъде освободен от автомобили от 9 часа на 16 юни до 01 часа на 17 юни и от 16 часа на 17 юни до 01 часа на 18 юни. Въвежда се и еднопосочно движение на  автомобили.

Генералният спонсор на феста ще осигури бира на преференциални цени. На музикалното събитие ще има и урни за събиране на средства за шуменеца Ники, който се лекува от онкологично заболяване.

Община Шумен кани на първи по рода си Рок Фест в петък и събота. Мястото е паркинга на комплекс "Създатели на българската държава" над града до информационния център.

Рок Фестът стартира в петък, а началото на сценичните изпълнения е от 19 часа чак до полунощ. Всяка група ще има време 50 минути.

1. Metal Militia

2. Ignore the hate

3. Хадес

4. Chaplin’s Dream

5. Ivo Ruev Band 69

6. Sun Of The Moon

7. Lost Sensation

В събота по същото време на сцената ще бъдат:

1. Blues Traffic

2. IL PASARO

3. Gang Band

4. OUT OF TUNE

5. Forgot The Ten

6. SEVI

7. PERO DEFFORMERO

 

shumen-fest-poster-v2-page-001

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес