Шумен купува кофи за боклук за 400 000 лв.

Комисия избира за втори път здрави и удобни

Община Шумен купува 725 метални контейнери за смет за близо 400 000 лв., но за втори път в понеделник комисия избира коя да бъде фирмата-доставчик. Целта е кофите да бъдат здрави и наистина удобни, както за хората, които ще си хвърлят сметта, така и за машините, които ще ги изпразват. Освен това да са изработени, така че да не позволяват трошене и кражби на детайли от тях. Комисия направи щателен оглед с рулетка и шублер на два казана за смет, предоставени от бургаска и софийска фирма. Третото каннидат-дружество от Варна не участва, заради документални неуредици.

Предложената моста от столичната фирма засега печели - кофите й са с по-чисти заварки /общината иска да няма некачествени, частични и необработени заварки б.а./, движението на капака е по-плавно и механизма за отваряне с крак също. Освен това, те се оказаха пригодни и за вариопресите "Мерцедес" на общинското предприятие "Чистота", а машината не успя да захване бургаските казани.trsh2506-2

Тепърва ще се отварят и ценовите оферти на фирмите, за да се стигне до окончателно решение.

Общината прави втори конкурс, първият се провали, защото от кметството не одобриха предложените съдове от единствения участник. Сега е заложена и по-висока цена - 660 лв. с ДДС за бройка. Новите контейнери са за южната част на Шумен, където сметопочистването за първи път ще започне да извършва новосъздаденото общинско предприятие "Чистота".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България