Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Заслужилите Наградата на Шумен за развитие на образованието и науката бяха наградени на 24 май

Шумен връчи най-важните си награди - на заслужили шуменци, спомогнали за развитието на образованието и науката. На най-българския празник ги получиха ученици, студенти, преподаватели, отбори и най-ангажираният с образователните инициативи на града бизнесмен Фикрет Индже. На официална церемония пред препълнената зала на ДКТ "В.Друмев" призовете връчиха кметът Любомир Христов и председателя на Общинския съвет проф.Борислав Беджев.

За Ученик на годината в хуманитарната област бе удостоен Красимир Калоянов от 12 клас на ППМГ „Н. Попович“. Наградата Ученик на годината в областта на изкуствата и спорта е за абитуриента Александър Димитров, възпитаник на СУ "Йоан Екзарх" и ОДК. Както Инфо Шумен писа, това е втора награда за изявения отличник. За Ученик на годината в областта на професионалното обучение бе награден Денис Мустафов от Гимназията по механотехника „Хр. Ботев“.

Наградата Студент в областта на природните, математическите и техническите науки заслужи Сабина Василева от специалност „Физика“ на Шуменския университет.

Наградата Учител на годината в системата на предучилищното образование е за Светла Патева, старши педагог по музика в ДГ „Дружба“. Призът Учител на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки е за Слави Димов, старши учител по физическо възпитание IX ОУ „П. Волов“. Призът Учител на годината в сферата на хуманитарните науки заслужено получи Андрей Андреев, преподавател в СУ „Йоан Екзарх Български“. В категорията Директор на училище наградата е за директорът на СУ „Сава Доброплодни" Албена Иванова-Неделчева.

Отличие за принос в областта на природните, математическите и техническите науки получи доц.д-р Красимир Кордов, преподавател в ШУ. Проф. д-р Димитър Попов заслужено взе Награда за принос в сферата на хуманитарните и педагогическите науки. В категорията Ученическа формация с награда бе удостоен отборът по баскетбол юноши на ПМГ „Н.Попович" за високи постижения и завоювани медали. В категорията Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование призът е за педагогическия колектив на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, обучили хиляди деца през годините.

В категорията Физическо лице под бурните аплодисменти на залата наградата взе Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД. Човекът, който безрезервно подкрепя детски, учебни, медицински, социални заведения, читалища и културни институти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони