Шумен празнува 3 март

Военен ритуал, концерт и безплатни музеи на празника

Шумен ще отбележи националния празник 3 март с молебен, военен ритуал, концерт и вход свободен в музеите.

Община Шумен кани всички граждани на честване на 139-та годишнина от Освобождението.

Навръх празника в 9,30 ч. в храм „Св. Вознесение Господне" е заупокойната молитва за загиналите воини и опълченци за Освобождението на България и молебен за здраве.

В 10 ч. пред Паметник на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал" ще бъде проведен военен ритуал, а всички ще могат да поднесат венци и цветя. Там по традиция ще бъдат раздадени и 50 национални трикольори от кметството.

В 10,30 ч. пред сградата на община Шумен започва тържествен ритуал по издигане на националното знаме. Час по-късно от 11,30 ч. в ДКТ „Васил Друмев" шуменци могат да гледат концерт-спектакъла „Мълчаливите свидетели на историята", посветен на 3 март.

На националния празник пет от обектите на Регионален исторически музей – Шумен ще бъдат отворени за безплатни посещения. Централната експозиция на музея, както и тези на мемориалните къщи „Панайот Волов”, „Добри Войников”, „Лайош Кошут” и „Панчо Владигеров” ще бъдат с вход свободен. Жителите и гостите на града могат да разгледат експозициите в рамките на актуалното за сезона работно време от 9 до 17 часа.

%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България