Шумен събира актьори до 7 г на фестивал

Националният фествила "Коломбина" в Шумен ще събере 280 деца

Единственият у нас театрален фестивал за деца от 3 до 7 г. "Коломбина" стартира в Шумен в четвъртък. Националният форум за малки актьори ще събере 280 таланти.

От тях над 100 са гости от страната, каза Даниела Димитрова, директор на ДГ "Изворче", организатор на проявата. Децата ще се изявяват два дни на сцената на Младежкия дом в града и единственото условие е пиесите да вървят на живо пред публиката.

XI-то издание на фестивала се реализира с подкрепата на община Шумен, училищното настоятелство на забавачката, общинския фонд "Култура", както и чрез дарители, които осигуряват наградния фонд.

Жури ще определят носителите на голямата "Златна Коломбина", "най-малък участник", "мини талант", приз за "мъжка" и "женска роля", и "властелинът на публиката". Детските учители пък ще се борят за наградите "режисура" и "адаптиран сценарий".

Специален гост на фестивала е авторът на детски книги Таня Борисова. С тазгодишното издание "Коломбина" се включва в националната инициатива "Да бъдем добротворци".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони