Шумен с приз за обществено строителство

Оценката е за "Арена Шумен"

Община Шумен бе отличена в категорията за обществено строителство от Осмото издание на престижните награди LUXURY Property AWARDS 2018. Те бяха връчени късно в сряда в столицата на тържествена церемония.

Наградата е за новата многофункционална спортна зала "Арена Шумен" в града. Международно жури определи сградата като пример за впечатляваща архитектура и функционалност. Отличието получи зам.кметът по строителство инж. Боян Тодоров, който припомни, че без отпуснатите от правителството средства, изграждането на това съоръжение не би било възможно. Той благодари на творческия екип, който проектира сградата, на строителите, които реализираха проекта, на журито, което го оцени толкова високо.

Наградата на Шумен бе връчена специално от председателя на журито Клифърд Джон Портлок – един от водещите строителни индустриалци в Англия, който има зад гърба си множество престижни строителни проекти. Сред тях са един от лондонските театри, звеното за ядрено магнитно наблюдение в болница „Хай Уайкомбе“, университетски зали в Оксфорд и Гилфорд, научни лаборатории в Оксфордшир, банки и много жилищни обекти в Англия и Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България