Щафетата по биатлон не стигна до Анев

Мъжката ни щафета по биатлон не успя да завърши състезанието на 4 по 7,5 км от Световната купа в Оберхоф (Германия). Антон Синапов, Владимир Илиев и Димитър Герджиков бяха най-неточни от всички участващи отбори и завъртяха 6 наказателни обиколки, а освен тях използваха 14 допълнителни патрона. Така те изостанаха на повече от 6 минути от лидерите и бяха затворени с обиколка още преди да предадат на последния пост Красимир Анев.

Иначе Русия спечели и двете щафети, което не се беше случвало от 2006-а. Максим Цветков, Евгений Гараничев, Дмитрий Малишко и Александър Логинов донесоха триумфа при мъжете, като използваха само 6 допълнителни патрона и оставиха на повече от минута квартета на Франция, а третото място заеха австрийците.

Точната стрелба (0+8) бе в основата на успеха и на женския тим на Русия, който тримуфира на 4 по 6 км. Втори на 33,5 секунди останаха германките, а трети са чехкините. Българската щафета в състав Даниела Кадева, Емилия Йорданова, Милена Тодорова и Десислава Стоянова зае 14-о място на 6:07,7 мин. Националките се движеха отлично до петата стрелба и имаха само 3 грешки, но след това мерникът им стана неточен и тимът завърши с 4+12 в стрелбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт