Щафетата по биатлон четвърта в Полша

Българският тим не успя да прибави нови медали към сметката си в последния ден на европейското първенство по биатлон в Душники Здруй (Полша). Смесената ни щафета на 2 по 6 км (жени) и 2 по 7,5 км (мъже) остана четвърта, след като в момент от състезанието се движеше на трето място. Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев минаха без наказателни обиколки, но на цената на 11 допълнителни патрона в общо 8 стрелби през състезанието. Големият коз на българския тим Илиев презареди по 3 пъти и при двете си посещения на стрелбището, което го забави и той остана зад безгрешния украинец Руслан Ткаленко.

Титлата грабна Русия с 6 допълнителни патрона и аванс от 36,4 секунди пред Норвегия, чиито състезатели направиха 9 презареждания. Украинците завъртяха една наказателна обиколка и използваха 6 патрона повече, но успяха да се вместят на 37,1 секунди след времето на шампионите, а българската щафета завърши на 1:16,4 минути. Заради заболяване извън тима остана другата ни звезда при мъжете Красимир Анев.

Преди това Стефани Попова и Антон Синапов заеха десето място в единичната смесена щафета. Те също се спасиха от влизане в наказателния кръг, но всеки от тях използва по 6 допълнителни патрона, а Синапов пресече финала 1:41,1 минути след шампионите от Русия (Даря Виролайнен и Евгений Гараничев). Втори останаха норвежците Ингрид Тандреволд и Ветле Кристиансен, а трети финишираха поляците Кристина и Гжегож Гузик.

България завърши шампионата на континента на трето място в класирането по медали. Родните биатлонисти спечелиха 3 отличия - златото на Владимир Илиев и бронза на Красимир Анев в спринта на 10 км и среброто на Анев в индивидуалното състезание на 20 км.

Следващото състезание на биатлонистите е световното първенство в Хохфилцен (Австрия) от 6 до 19 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт