Ще предпочетем Пулев, обяви Хърн

Само за 24 часа Еди Хърн, мениджър на Антъни Джошуа, промени мнението си. Преди ден промоутърът твърдеше, че британецът ще бяга от бой с нашия боксьор. Но сега смята, че бившия световен шампион ще предпочете именно Кобрата.

На 7 декември Джошуа ще излезе в реванш срещу Анди Руис в Саудитска Арабия. И ще се опита да си върне титлите в тежка категория на профибокса, които загуби през лятото от американеца с мексикански корени. Победителят от този мач ще трябва да избира дали да направи защита срещу Кобрата за трофея на IBF или срещу другия задължителен претендент, но на WBO – Олександър Усик (Украйна).

„Ако изборът е наш, мисля че ще предпочетем Кубрат Пулев. - каза Хърн. - Той е задължителен претендент и вероятно ще лети до Саудитска Арабия да гледа мача на живо.“

Преди това обаче Кобрата ще трябва да защити статута си срещу претендента Райдъл Букър. Битката е насрочена за 9 ноември в САЩ. Американецът е с 26 победи и 2 загуби, а Кобрата е с едно поражение и 27 успеха. Щабът на българина обяви, че има договорка между двамата, но все още срещата не е вписана в най-авторитетния боксов сайт „Boxrec.com“, известен в средите на професионалистите, като „боксовата библия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт