Ще продължат ли уроците по история в тениса?

Всички спортни фенове обичат да гледат как пред очите им се пише история. А тенисът сякаш е спортът, който в най-пълна степен им дава това. „Голямата тройка“ - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, наложи почти пълен монопол над трофеите от Големия шлем. От години специалистите се питат кой ще разбие хегемонията им и жалят поколения тенисисти, чиито кариери са минали под сянката на великите.

„Младите трябва да учат историята на тениса“, каза наскоро Федерер по друг повод, но думите му звучат като закана, че ще продължи да им преподава болезнени уроци.

Маестрото от Швейцария вече е на 38, а подвизите му сякаш вдъхновяват Надал и Джокович, които се стремят да го засенчат и не крият амбициите си да го изпреварят в общия брой титли от Големия шлем. Роджър води с 20, Матадора има 18, а сърбинът е с 16, но изглежда като абсолютен фаворит заради предимството си на твърди кортове.

А за любителите на изненади ще остане надеждата, че именно Ю Ес Оупън е турнирът, осигурил най-много различни шампиони в епохата на „тримата големи“. На Флашинг Медоус триумфираха Хуан Мартин дел Потро (2009-а), Анди Мъри (2012-а), Марин Чилич (2013-а) и Стан Вавринка (2016-а).

При жените пък въпросът отново ще е дали Серина Уилямс ще вземе титла №24, с което да изравни рекорда на Маргарет Корт. Но явно тенисистките имат по-малко желание от колегите си да получават уроци по история и все по-често разбиват на пух и прах амбициите на знаменитата си колежка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт