Ще стане ли „Жената чудо“ феминистки хит?

В САЩ организираха прожекции само за жени

С този филм изгрява звездата на Гал Гадот

Комиксовата екранизация “Жената чудо” нахлува в кината в страната и по света с амбицията да стане голям феминистки хит. В САЩ дори организираха прожекции на филма само за жени, а активисти се разгневиха когато един мъж посмя да си купи билет за специалниите феминистки прожекции. Скоро ще стане ясно доколко ще бъде успешна мисията да се наложи образа на тази супергероиня в съвременния блокбастър пейзаж.

26-5А как се стигна до филма? След финансовия успех, но творчески провал на “Батман срещу Супермен” очите на индустрията са вперени в бъдещите проекти на DC Comics като един от най-любопитните е именно този самостоятелен филм за Жената чудо, която беше представена с няколко сцени в “Батман срещу Супермен”.

Автономният комиксов екшън е бъде режисиран от Пати Дженинкс, която е отговорна за тежката биографична драма “Чудовище”. Голяма атракция, разбира се, е актрисата, която облича секси костюма на иконичната комиксова амазонка. Това е разкошната Гал Гадот – бивш топ модел, Мис Израел и елитен войни от спецчастите на единствената демокрация в Близкия изток.

Филмът на Дженкинс е сниман на различни места по света – от Южен Китай до бреговете на Италия. Продуцентът Чарлс Роувен разяснява: описва сюжета така: “Град Темискира е вдъхновен от гръцката митология, но е и много повече. Това е място, което не сте посещавали досега и което няма да ви се иска да напуснете.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино