Ще строят нов пътен възел за връзка с магистрала "Тракия" в Сливенско

Магистралата и мястото /в дъното на снимката/, където ще бъде построен новият пътен възел.

Нов пътен възел ще бъде изграден в района на сливенското градче Кермен за връзка с автомагистрала "Тракия", съобщи строителният министър Петя Аврамова, която пристигна в района, за да направи оглед на терена. Кермен е в непосредствена близост до магистралата, на неговите жители, както и жителите на околните селища, трябва да обикалят десетки километри, за да се качат на аутобана.

Новото съоръжение е заложено във влезлия в сила общ устройствен план на община Сливен. Предстои да бъдат обявени процедурите за предпроектното проучване, да бъде изготвен икономически анализ за стойността на обекта. Очаква се реалното строителство да започне през 2020 година. Министър Аврамова съобщи, че е започнало предпроектно проучване за разширението с още две ленти на главния път Сливен - Ямбол.

Обектът е сред значимите за региона, тъй като е свързан със създаването на първата засега у нас обща икономическа зона между двата областни града. За финансирането му ще се кандидатства пред ЕС.

Петя Аврамова отбеляза още, че Сливенска област е с най-добрите пътища в страната. От 590 км републикански пътища, само 40 км са в лошо състояние. От началото на годината досега в ремонти и поддръжка на територията на област Сливен са вложени 21 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони