Щракнете перфектното селфи в късния следобед

Селфитата постоянно добиват все по-огромна популярност и любителите на социалните мрежи се надпреварват да уловят най-добрия си кадър, които да им носи лайкове и завистливи погледи. За да постигнете по-добра визия, докато се самоснимате, е добре да следвате няколко съвета от професионални фотографи как се прави селфи.

Според Кати Прайс от Priceless Impressions Photograpy, когато се снимате, не трябва да поставяте камерата на нивото на лицето, а малко над него. Ако обаче тя е прекалено високо, рискувате главата ви да изглежда несъразмерна с тялото. Ако е прекалено ниско, ще изглеждате с двойна брадичка. Разположете лицето не фронтално, а в горния десен или ляв ъгъл на снимката, съветват експертите.

Те издават още, че е добре да използвате правилото на третините - кадърът мислено се разделя на равни части от три успоредни хоризонтални и три вертикални линии. Когато снимате лице, очите трябва да бъдат на една трета от горния край на снимката - т.е. на нивото на най-горната хоризонтална линия.

Не ползвайте светкавица - присвитите заради нея очи не водят до много привлекателни за запечатване гримаси. Застанете до прозореца, за си осигурите естествена светлина, която да омекоти изражението ви. Най-подходящото време за перфектния кадър е късният следобед, защото тогава светлината е идеална, издават още професионалистите.

Гледайте камерата, все едно тя е ваш близък човек. Усмихнете се, но не широко. Стегнете лицето, като притиснете езика към върха на небцето. За по-изразен контур повдигнете брадичката. Така визуално ще удължите врата и ще приберете бузите.

Фотографката Кели Франс съветва да експериментираме. Всяко лице има своя най-привлекателен ъгъл и страна, от която да се снима - трябва да я откриете за вашето.

Позирането също е трудна работа. Не стойте фронтално, а наклонете се леко наляво или надясно, отпуснете раменете надолу и назад - това ще оформи визуално тялото ви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл