Щракнете перфектното селфи час преди залез

Дръжте телефона на нивото на лицето или малко по-нагоре, никога отдолу

Изпънете врата, за да избегнете двойната брадичка

В разгара на летните почивки смартфонът е задължителен атрибут на плажа за любителите на социалните мрежи. Красивите морски пейзажи са перфектен фон за селфита, които да споделите с последователите си и да ви донесат стотици лайкове. По-младото поколение дори казва, че ако нещо го няма във фейсбук, все едно не се е случило. Събрахме за вас някои от най-ценните съвети от експертите в интернет пространството как да направите идеалното селфи.

Снимайте рано сутрин и късно следобед, ако времето е слънчево. Силната светлина създава и силни сенки, а прекаленият контраст не изглежда добре. На обяд е най-неподходящото време - слънцето е високо в небето и създава много неблагоприятна сянка - тази, която пада надолу. Тя прави носа по-дълъг, неговата сянка затъмнява усмивката, очите ни се виждат, а коленете и коремът и гърдите изглеждат по-обемни и безформени.

Професионалните фотографи казват, че най-добрата светлина се появява в т.нар. “магически час”. Магическият час всъщност са два часа - един час след изгрев слънце и един час преди залез слънце.

Важно е да сте с лице към светлината – винаги заставайте пред слънцето. Ако се снимате със светлината зад вас, снимките ще са прекалено тъмни.

Дръжте телефона или на равна височина с лицето ви или една идея по-високо. Запомнете – никой не изглежда добре на снимки правени отдолу нагоре. Ако не се харесвате на снимки, където гледате директно в камерата, опитайте да застанете настрани, не напълно в профил, но съвсем леко настрани – това създава интересен и леко загадъчен вид.

Не е нужно лицето ви да заема целия кадър и да е точно в центъра. Опитайте лицето ви да попада в горния ляв или горния десен ъгъл на кадъра, за да се вижда част от обстановката.

Ако се притеснявате от двойната брадичка, задължително позирайте за селфи с леко издължен напред врат. Така акцентът ще падне върху шията, брадичката и челюстта ви.

Задължително преценете фона, защото той може да изиграе лоша шега и на най-добрата ви снимка. По плажа за оглеждайте за преминаващи хора по бански, които не винаги са приятна гледка, за гонещи се из пясъка деца и роми, които продават царевица, например.

За най-добър фон застанете близо до морето, без да хващате целия плаж. Позирайте на скали, мостове или крайбрежни пейки. Изчакайте вятъра в косите или някоя преминаваща чайка. Не забравяйте за аксесоарите. Важно е кадърът да има идея. Вземете шапка, очила или кърпа за глава. Ако ще сте във водата не забравяйте, за надуваемите атрибути, които отдавна не са само за децата, а задължителни за всяка инстаграм кралица.

Както “Труд” вече писа и при тях е важно да следвате тенценциите. Розовото фламинго, което бе истински хит, тази година отстъпи място на кулинарната вълна. В морето или басейна се излегнете върху надуваем донат, парче писа или дори хамбургер. Лайковете са гарантирани. И не забравяйте усмивката.

 

Тайните на Ким Кардашиян

Снимайте се под ъгъл 15 градуса

Риалити звездата винаги избира левия си профил

Ким Кардашиян без съмнение може да бъде определена като кралицата на селфито и една от най-влиятелните звезди в социалните мрежи в целия свят. Снимките на най-известната риалити звезда красноречиво доказват, че е най-добре да снимате лицето си откъм левия профил.

Същия съвет дават и специалисти по невропсихология от Мелбърн. Те анализирали последните 10 автопортрета на 200 жени и мъже, които са ги качили в инстаграм с хаштаг #selfie.

Оказва се, че в 42% от разгледаните селфита се дава преимущество на лявата страна на лицето. 30.5 % от хората снимат десния си ракурс, а едва 19.5 – фронтално.

Ким Кардашиян почти винаги снима лицето си обърнато под ъгъл около 15 градуса. Според фотографите, ако сте обърнати централно срещу обектива чертите се изострят, а снимките често напомнят паспортния формат. Избягвайте и безизразното лице. Винаги показвайте някаква емоция. Леката усмивка, а не прекаленото хилене е най-добрият вариант.

 

Как се показва улов

28-kare-2Обективите на смартфоните са широкоъгълни със силно изкривена перспектива - това означава, че колкото по-близо до тях е обектът, толкова по-нереално голям изглежда. Идеално за илюстриране на рибарски истории.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл