„Ювентус“ влезе в историята

Италианският шампион „Ювентус“ записа златна страница в своята история, след като надви „Болоня“ с 3:0. Успехът превърна „бианконерите“ в първия тим на Апенините с 26 последователни победи у дома в мачовете от Серия А.

За последно грандът от Торино се издъни пред собствена публика през септември 2015 година при равенството с „Фросиноне“ (1:1).

Класическата победа над „Болоня“ доведе до 4 точки преднина на „Юве“ пред преследвача „Рома“. Два гола реализира Гонсало Игуаин, а един добави Пауло Дибала от дузпа.

Генералният директор на клуба Джузепе Марота призна след срещата, че се надява Дибала да остане в отбора въпреки интереса на „Реал“ (Мадрид).

„Нямаме получена оферта за него и се надяваме той да продължи да носи „черно-бялата“ фланелка - обясни Марота. - „Юве“ е сред най-добрите клубове в света и тук се идва, за да останеш задълго, а не за да преминеш транзитно.“

Извън групата за мача остана Патрис Евра, за да размишлява над бъдещето си, след като обяви, че иска да се завърне в „Манчестър Юнайтед“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят