Южнокорейският бизнес търси иновации в Пловдив

Делегация от азиатската държава предлага сътрудничество във високите технологии

Бизнесмени и университетски преподаватели от Южна Корея посетиха в сряда Международния панаир в Пловдив, а целта на визитата им у нас е да се проучат възможностите за съвместно сътрудничество в областта на високите технологии.

Гостите от Азия проявиха интерес към иновационните паркове в  "Тракия икономическа зона" (ТИЗ), един от най-мащабните индустриални проекти на България, както и към националния изложбен център, където се презентират нови продукти от почти всички отрасли и изразиха желание Република Корея да стане страна партньор на Техническия панаир в Пловдив.

"В програмата на българо-корейския бизнес форум специално бе включена среща в Международен панаир, тъй като от няколко години насърчаването на иновациите е сред основните акценти в нашите изложения", заяви Иван Соколов, главен директор на Панаира. Той припомни успешния старт на  СтартЪп зоната в рамките на Есенния панаир и факта, че във всички големи прояви на Панаира се демонстрират върхови разработки.

"Икономиката на Република Корея е една от най-силните в света, а нейното бързо развитие се дължи на фокусирането върху иновациите. Затова тяхната делегация се интересува от активизиране на сътрудничеството в областта на високите технологии", поясни д-р Иван Соколов след срещата.

"В момента интересът към България нараства и затова искаме да имаме по-силно присъствие в Международен панаир Пловдив", заяви представител на Корейската агенция за насърчаване на търговията (КОТРА), която организира участието на фирми в различни изложения. Посланикът на Република Корея у нас Шин Бунам изрази готовност да съдейства за осъществяване на идеята за страна партньор на Международния технически панаир.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции