Южнокорейското разузнаване показа програма, с която следи здравето на Ким Чен-ун

Националната разузнавателна служба на Южна Корея е демонстрирала на депутатите компютърна програма, която анализира здравословното състояние на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на изявление пред журналисти на представител на парламентарната комисия по въпросите на разузнаването.

Разузнавателната служба е разработила специална програма, която въз основа на анализ на видеоизображение създава специален триизмерен модел, проследявайки и анализирайки промените във външния вид на обекта. Вече няколко години с нейна помощ се следи здравето на председателя на Държавния съвет на КНДР.

Депутатът съобщи,че по данни на разузнаването, Ким Чен-ун е "относително здрав", въпреки наднорменото си тегло и наследствените рискове от високо кръвно и диабет.

Според южнокорейски експерти службата решила да покаже програмата в отговор на критики от опозицията, че след започналото тази година сближаване между двете Корея националното разузнаване на Юга вече не работи толкова усърдно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия