Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Юлия Скрипал

Юлия Скрипал, оцеляла след опита за убийство срещу нея и баща й – двойния агент Сергей Скрипал, излезе с първото си заявление след изписването си от болницата. Тя заяви, че би се върнала в Русия в „дългосрочен план“ въпреки опита за отравяне, предава "Ройтерс".

"Фактът, че e използван невропаралитичен агент, е шокиращ“, заяви Скрипал. „Животът ми се обърна с главата надолу“, допълни тя. "След 20 дни в кома се събудих с новината, че двамата с баща ми сме били отровени“, заяви Юлия Скрипал в първата си медийна изява след отравянето. Тя изнесе обръщението си пред „Ройтерс“ от тайно място в Лондон, тъй като е под защитата на британската държава.

„Все още ми е трудно да осъзная, че сме били нападнати. Късметлии сме, че оцеляхме при този опит за убийство. Нашето възстановяване беше бавно и изключително болезнено. Докато се опитвам да се справя с опустошителните промени, които ме натоварват физически и емоционално, искам да помогна на баща си до пълното му възстановяване. В дългосрочен план се надявам да се върна у дома в моята страна“, заяви Юлия Скрипал.

„Благодарна съм за предложенията за помощ от руското посолство. Но в момента не искам да се възползвам от услугите му“, заяви Скрипал. „Не искам да описвам подробностите, но клиничното лечение е инвазивно, болезнено и депресиращо“, уточни тя.

Юлия Скрипал благодари на персонала на болницата в Солсбъри, както и на всички, които са се опитали да помогнат на нея и на баща й в деня на атаката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят