"Юнайтед" даде титлата на "Сити"

Три кръга преди края на шампионата във Висшата лига, "Манчестър Юнайтед" реално даде титлата на градския си съперник "Сити". "Червените дяволи" не успяха да спрат похода на "гражданите" и загубиха домакинството си с 0:2. Така воденият от Хосеп Гуардиола тим поведе с точка пред "Ливърпул". А "мърсисайдци" стискаха палци на големия си спортен противник, който се смята за единственият сериозен тест за "Сити" до края на първенството. "Юнайтед" обаче отново показа, че има желание и сърце, но няма класа.

Подобно мнение изрази и мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер.

"Видях много старание от нашите футболисти - каза той. - Това обаче не беше достатъчно. Има разлика в класите. Затова "Сити" е начело в класирането, а ние сме там, където в момента заслужаваме".

"Играчите хвърлиха Солскяер "под автобуса", така както направиха с Жозе Моуриньо", каза пък легендата на клуба и бивш капитан Рой Кийн.

Гари Невил, друга фигура от "Олд Трафорд", е на мнение, че виновен за всичко е Пол Погба.

"Французинът не иска да остава в "Юнайтед" - каза бившият защитник. - Познавам агента му Мино Райола и знам какво влияние има върху Пол. Лошото обаче е друго. Големият проблем не е, че Погба желае да си тръгне, а това че той има голямо влияние в съблекалнята. И видимо ситуацията с него се отразява, особено негативно на играта на Джеси Лингард, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал".

"Сити" записа трети пореден успех на "Олд Трафорд". Постижение, с което друг тим не може да се похвали. Лидерът в таблицата вкара и попадение №157 във всички състезания. Това е рекорд за английски тим.

"Още не сме шампиони - каза Пеп Гуардиола, треньорът на "гражданите". - Казах на моите играчи да не четат пресата, а да си отпочинат за следващия мач".

Двубоят е срещу "Бърнли". "Сити" има още домакинство на "Лестър" и гостуване на "Брайтън" до края. "Ливърпул" ще чака грешка. "Мърсисайдци" приемат "Хъдърсфийлд" и "Уулвърхямптън", а между срещите гостуват на "Нюкасъл" в очакване на чудо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят