„Юнайтед“ и „Сити“ бесни на Висшата лига

(FILES) This file photo taken on May 24, 2017 at the Friends Arena in Solna outside Stockholm shows Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho prior the UEFA Europa League final football match Ajax Amsterdam v Manchester United. Mourinho is accused of tax evasion in Spain, AFP reports on June 20, 2017. / AFP PHOTO / Paul ELLIS

Футболен Манчестър е обединен. Причина за непривичната коалиция между грандовете в Англия е промяна, която прие Висшата лига за новия сезон. Тя засяга трансферния прозорец, който от лятото 2018 година ще затваря преди старта на сезона. Това решиха с мнозинство клубовете от елита. 20-те отбора определиха 9 август 2018-а като последният възможен ден за сделки.

„Юнайтед“ и „Сити“ обаче се опасяват, че по този начин чужди клубове ще могат да привличат звездите им след затварянето на трансферния прозорец. Причината е, че в Лига 1, Примера дивисион и Серия А сделки ще има до края на месеца.

В гласуването на Висшата лига освен клубовете от Манчестър, против са били още „Кристъл Палас“, „Суонси“ и „Уотфорд“.

Освен, че трябваше да вземат съдбовно за бъдещето решение, на Острова се готвят и за подновяването на шампионата след паузата за националните отбори. С най-голям интерес се очаква сблъсъка „Манчестър Сити“ - „Ливърпул“. Мениджърът на гостите, германецът Юрген Клоп, увери - провел е важен разговор със звездата Филипе Коутиньо след пропадналия му трансфер в „Барселона“. Бразилецът отново тренира с тима, но няма да вземе участие в мача на „Етихад“.

Отсъствието на Коутиньо не влияе на статистиката, която е на страната на Клоп. Мениджърът е един от малкото специалисти с положителен баланс срещу Пеп Гуардиола – 5 победи от 10 мача и е непобеден от испанеца в последните 3 сблъсъка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят