"Юнайтед" и "Тотнъм" си стиснаха ръцете

"Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" си стиснаха ръцете за защитника Тоби Алдервейрелд. Бранителят е силно желан от Жозе Моуриньо, мениджър на "червените дяволи". Двата клуба се разбраха за трансферната сума на играча, която ще е около 60 млн. евро. Специалния обаче е на тръни, тъй като има вариант сделката да се провали до 9-ти август. Тогава затваря трансферния прозорец в Англия. Причината е, че от "Тотнъм" искат да му намерят заместник преди да го пуснат в "Юнайтед".

Ако сделката за белгиеца се проточи, ръководството на "Юнайтед" има план "Б". Той включва плащането на рекордна сума за Хари Магуайър от "Лестър". Тя ще е от порядъка на 80 млн. евро. 25-годишният защитник беше титуляр за Англия по време на Мондиал 2018. Тогава селекцията на Гарет Саутгейт достигна до четвъртото място. Моуриньо е решен задължително да подсили своята защита преди началото на новата кампания. За неговия тим тя започва в петък срещу „Лестър“.

От „Олд Трафорд“ ще се опитат да привлекат и Джером Боатенг от „Байерн“. Цената на германския национал е малко над 50 млн. евро, а от него се интересува и френският шампион ПСЖ. Опитният бранител има договор с „баварците“ до лятото на 2021 година.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят