“Юнайтед“ маха Моуриньо и Погба

Манчестър Юнайтед“ ще изгони Жозе Моуриньо и Пол Погба до Нова година. Прогнозата е на бившият английски национал Джейми Реднап, след като „червените дяволи“ конфузно отпаднаха с дузпи у дома от „Дарби Каунти“ (2:2 и 7:8) за купата на лигата. Погба не бе в групата, а преди мача Специалния му отне капитанската лента. Причините са три. Първо заради критика към тактиката при 1:1 с „Уулвърхемптън“. Второ заради факта, че пускал висока музика в автобуса. И трето – официално казал на Моуриньо, че отива в „Барселона“.

Не мисля, че някой от двамата ще остане след Нова година – коментира Реднап. - „Юнайтед“ не използва правилно Погба, но и той трябва да даде повече. Юрген Клоп и Пеп Гуардиола изстискват най-доброто от своите футболисти. „Юнайтед“ може да уволни Моуриньо, но не и Погба. Трябва да го продаде. Виждал съм съблекални, където треньорът е загубил доверието. Мога да си представя какво е на „Олд Трафорд“. Моуриньо има огромни успехи, но дали е правилният за „Юнайтед“? Според мен не е. В модерни времена треньорът трябва да е приятел на футболистите. Защо трябва да се скараш с човек, току-що станал световен шампион? Не го разбирам.“

Коментарът на Реднап е копие в сърцето на „Манчестър Юнайтед“. През януари клубът продължи договора на Моуриньо, а оттогава резултатите са плачевни. В своя агресивен стил португалецът обиди и Фил Джоунс, който изпусна фаталната дузпа срещу „Дарби Каунти“. Преди това имаше 15 точни изпълнения. „Знаех, че щом се стига до Джоунс и Ерик Баи, ще стане страшно за нас – каза Моуриньо. - Отново не успяхме да убием мача през второто полувреме. „Дарби Каунти“ излезе по-мотивиран и искащ победата.“

Юнайтед“ стигна до дузпите и с огромен късмет. Дълбоко в добавеното време Маруан Фелайни изравни за 2:2. Преди това Андер Ерера даде преднина на гранда в 3-ата минута. А Хари Уилсън, преотстъпен на „Дарби“ от „Ливърпул“, изравни с изумителен пряк свободен удар. След това вратарят на „Юнайтед“ Серхио Ромеро бе изгонен за игра с ръка извън наказателното поле. „Овните“ поведоха в 85-ата минута с попадение на Джак Мариот, за да триумфират в късната драма.

Победата на „Дарби Каунти“ бе първият голям треньорски успех на Франк Лампард, легенда на „Челси“ и ученик на Жозе Моуриньо. Той стартира новото амплоа преди три месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят