Юнкер бил евроскептик поне веднъж дневно

Жан-Клод Юнкер

Шефът на Еврокомисията недоволства от някои европравила

Жалва се, че няма резиденция и самолет

Шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер призна, че дори и той понякога изпитва евроскептицизъм, защото го дразнят някои правила на Брюксел.

„Трябва да правим разлика между евроскептици и антиевропейци. Със сигурност няма нищо лошо в малко здрав скептицизъм за всекидневните дейности на ЕС. Аз ставам евроскептик поне веднъж дневно”, признава Юнкер в интервю за германския в. „Билд ам зонтаг”.

Като пример за погрешни правила той дава разходите, които могат да произтекат от това, че някои от еврокомисарите са спечелили място в Европарламента на изборите преди седмица. Ако тези комисари решат да заемат местата си в ЕП, правителствата на страните им ще имат право да определят техни заместници в ЕК, които да работят до края на мандата є на 31 октомври.

„Това ще струва милиони на европейските данъкоплатци - за настаняването на комисаря, за екипа му, за доживотната му пенсия”, казва Юнкер.

В същото време обаче се жалва, че шефът на ЕК няма своя резиденция и той прекарал последните 5 г. в хотелска стая от 50 кв. м, както и че летял с граждански полети, защото не му се полага личен самолет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа