Юноша сменя Балтанов срещу „Бейтар“

Юношата на клуба Серкан Юсеин е фаворит за място в титулярния състав на „Ботев“ (Пловдив) за визитата на „Бейтар“ (Йерусалим) от 2 предварителен кръг на Лига Европа.

Наставникът на тима Николай Киров до последно ще избира между него и новото попълнение Алваро Юлиано за заместник на контузения капитан Лъчезар Балтанов.

„Канарчетата“ вече са в Израел, където в четвъртък от 21 часа българско време се изправят срещу 4-ия от последния сезон в местния елит.

Цели 7 часа продължи пътуването на носителя на Купата на България до Тел Авив, където тимът бе посрещнат от сънародник, живеещ дълги години в страната. На родна земя пък „жълто-черните“ се засякоха с другия роден представител в евротурнирите - „Левски“, като и двата тима си пожелаха успех в предстоящите сблъсъци.

„Имаме достатъчно време, за да възстановим играчите до началото на мача, обяви Киров на Летище „София“. - Очаквам тежки двубои, защото противникът е силен. Проучили сме го добре, имахме възможност да изгледаме няколко мача на „Бейтар“ от миналия сезон. Определено те са по-титулуваният тим през последните години, но ние сме отбор, който обича да играе с топката, да владее играта. Ако имаме тази възможност, ще го направим.“

На свой ред звездата на „Ботев“ Тодор Неделев също коментира предстоящия сблъсък с евреите: „Ще ни бъде тежко без Лъчезар Балтанов. Ще се постараем да вземем добър резултат в първия мач.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ