Юруш на законите за здравето

Предложение за промени в 15 закона, касаещи здравеопазването , са „качени“ за обществено обсъждане в интернет. Това става по Закона за нормативните актове (ЗНА), който от есента на 2016 година задължава всеки законотворец, преди да внесе творчеството си в парламента, да организира обществени консултации и предварителна оценка на въздействието му. Целта е, след като като не носят отговорност за това, което казват, народните трибуни да намалят поне броя на глупостите, които правят. Тази цел е непостижима, засега.

Доказателството е, че само за една година Народното събрание е приело 158 закона - огромен нормативен масив с предизвестена неефективност. Защото качването им на сайта за няколко дни и писмените упражнения от 1-2 странички с едър шрифт е "пунта мара" на това, което ЗНА предвижда, за да бъдат законите по-качествени.

Познайте сега дали поправките в 15-те регулации на най-ценното – човешкото здраве, предлагани накуп (ЗЗ+ЗЗО+ЗКНВП+ЗККК+ЗЛЗ+ЗМИ+ЗОП+ЗХ+ЗПСК+ЗБНЗОК и тъй нататък) са обречени на нови поправки. Не познахте. Опитайте пак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари