Явор Бахаров - Лошо момче

Странен е животът на актьора-хулиган. Тези дни по бТВ тръгва сериала “Съни бийч”, който се очаква да достигне турски величини по рейтинг. В него участва лошото момче на българското кино - Явор Бахаров. Става така обаче, че вместо да се радва на червения килим, актьорът ще сее талант в затворническо общежитие. Явор, който вече има присъда за шофиране с алкохол, бе хванат за втори път пиян зад волана. Ама този път не просто пиян, а тотално зашеметен от спирт и наркотици.

Трагикомичната сцена се разигра в зимния курорт Банско. Явор Бахаров бе пуснат срещу 5000 лв. гаранция. Заради новата издънка той има повдигнати две обвинения от Районната прокуратура в Разлог. Едното е за шофиране след употреба на алкохол в условията на повторност, тъй като актьорът има вече присъда за същото провинение. Второто обвинение е за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Каква ирония - снимаш филм за летен курорт, пък те хващат в издънка в зимен такъв. Сериалът пренася зрителите в пъстрия свят на една от най-посещаваните и коментирани български туристически дестинации - “Слънчев бряг”, и повдигна завесата към потайностите на хотелиерския бизнес. Със свежия си хумор и динамика, поредицата завладя публиката с историята на няколко млади, умни и находчиви приятели, които работят, забавляват се и се опитват да променят съдбата си в епицентъра на купона и хаоса.

Героите на Бойко Кръстанов, Иво Аръков, Явор Бахаров, Евелин Костова, Боряна Братоева, Даниел Пеев, Лидия Инджова и Виктория Николова преживяват любовни трусове и влизат в задкулисни игри, борят се за професионална реализация и власт.

Вижте как животът имитира изкуството. Историята е за четирима приятели, сезонни работници в голям хотел на “Слънчев бряг”: умният и чаровен Гомес (Бойко Кръстанов), пиколо и разведен баща, сексапилната аниматорка Ивон (Евелин Костова), задръстената є сестра Дарина (Лидия Инджова), назначена за екскурзовод и супер сваляча, но леко ограничен спасител на басейна - Младен (Иво Аръков). По всичко изглежда, че това ще е последното лято за групата, защото осъзнават, че искат да постигнат нещо повече с живота си. Работата им минава в справяне със странни, комични и нелепи ситуации с гости на хотела, основно със странни прищевки на чужденци.

И така. Скоро обаче на хоризонта се появява общ враг, с когото групата трябва да се справи. Това е младият син на собственика на хотела - арогантният и несигурен Никола (Явор Бахаров) е разглезено богато синче, на когото в миналото са му се подигравали. Сега той е готов за отмъщение. Прочетохте ли внимателно - арогантен и несигурен, разглезен.

Явор Бахаров е роден в София на 12 юли 1985 г. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2009 г. в класа на професор Пламен Марков и Ивайло Христов.

Участва в постановките “Пухеният” и “Самотният Запад”. Играе и Рафе Клинчето в “Железният светилник” (режисьор Асен Шопов), Владимир Ленски в “Евгений Онегин” (режисьор Юрий Дачев), Ромео в “Ромео и Жулиета” (режисьор Николай Ламбрев) и Стопаджията в “Злият принц” (режисьор Георги Тенев). Играе ролята на Кугър Глас в спектакъла на Театър 199 “Най-бързият часовник във Вселената” от Филип Ридли, режисьор Стайко Мурджев.

Става известен на широката публика с ролята на Хари в българския сериал “Стъклен дом”, отново по бТВ. През 2013 г. участва в американския филм на ужасите “Плюя на гроба ти 2” в ролята на изнасилвач на младо момиче, което иска да стане модел. През 2014 г. играе Бардем/Месут в четвърти сезон на хитовия сериал “Под прикритие”.

Острият му характер се прояви и при участието му във Вип Брадър през 2016 година, когото си къркаше кротко в компанията на Жана Бергендорф, Глория Петкова, Ути Бъчваров, Надя Иванова и други бляскави българи. Явор обаче така блeсна, че се наложи да го изведат принудително от Къщата. Думите, които се въртяха в пространството, отново бяха “арогантен”, “високо самочувствие”.

Актьорът заплаши набързо Биг Брадър, че ще разкрие мръсните му тайни. Той влезе в шоуто, както сам каза, “заради парите”. Излезе си без тях.

Явор редовно предизвиква скандали и неведнъж е обект на милото внимание на полицията. През март 2019-а той беше арестуван в обвинение, че е нападнал любимата си жена. Той бе осъден на пробация за хулиганство, което е съпроводено със съпротива срещу орган на властта “или което се отличава с изключителна...” внимание... “дързост и цинизъм”.

Предишната му присъда за управление на автомобил в нетрезво състояние бе от 2016-а, когато е осъден на 6 месеца условна присъда с три - годишен изпитателен срок. За негово щастие този срок е преминал. Както се казва, може да изкара още една пробация.

Иначе Явор е талантлив. През 2018 г. Бахаров печели “Икар за най-добър поддържащ актьор” за ролята му в спектакъла “Редки тъпанари” по филма “Неизвестни извършители” от Марио Моничели, адаптиран от Теди Москов и Симон Шварц.

 

Противоположност на брат си

Братът на Явор - Захари е известен, че бяга от светлините на прожекторите, дава интервюта само на жена си - в “Интервюто”, дисциплиниран, професионалист, който спокойно може да работи със сърце и душа както за “Националната лотария”, така и за “Игра на тронове”. Участието му в сагатата на НВО му донесе огромна слава, но най-голямата му роля в Холивуд е ролята на руския офицер Елия в “Пазители на наследството” на режисьора и продуцент Джордж Клуни. Е, Явор няма нищо общо с дисциплината на Захари.

 

За него

Наистина се обичаме

Валеше дъжд, аз бях с приятелка, а неговото куче дойде при мен. И двамата сме от квартал “Бъкстон” и повече от 15 години движим в обща компания, но се срещнахме ей така и решихме да пробваме. То взе, че стана. Сега се обичаме наистина. Мога да кажа с гордост, че съм го променила. И той мен промени. По-сериозни сме някак си. Интуицията ми подсказва, че трябва да градя нещо с този човек.

Актрисата Рая Пеева, настояща приятелка на Бахаров

 

Биехме се и се замеряхме с чаши

Това, че рязко станах известна ме обърка много сериозно. Държах се непристойно тогава. Биехме се и се карахме с Явор Бахаров, когато имахме връзка. Даже се замеряхме с чаши. Имаше заведения, където не ни пускаха.

Луиза Григорова, бивше гадже на актьора

 

Твърде известен извършител

Явор и останалите артисти, с които работих, са изключителни професионалисти и “твърде известни извършители”. “Спектакълът ще го харесат хора, които не смятат хумора за нещо низше, но и не смятат хумора, заливащ ни от телевизиите, за нещо висше.

Режисьорът Теди Москов за постановката “Редки тъпанари” с участието на Явор

 

Бездарник и наглец!

“Не разбирам защо и докога този бездарник и наглец ще бъде толериран от медиите и режисьорите. Поне визия да имаше. Съжалявам за този коментар... но ми идва отвътре”.

Меги Савова, бизнесдама

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети