Явор Нотев: Всички депутати от "Атака" напускат "Обединени патриоти"

Снимка: Архив

Всички депутати от "Атака“ напускат "Обединени патриоти“, но ще останат част от Народното събрание. Това съобщи на брифинг Явор Нотев.

"Искахме тази среща с вас, за да обявим решението на четирима народни представители да напуснат така наречената група "Обединени патритои".

Това, което остана от групата "Обеденени патриоти" не е формацията, за която гласуваха българските граждани, каза още народният представител от ПГ на "Атака" Явор Ноте.

"Това, кето остана от нея след позорното решение за изгонване на лидера на партия "Атака" и председател на парламентарната група, членът на ръководството на парламентарната група Десислав Чуколов и дългогодишния парламентарист г-н Шопов. Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни в групата след завръщането на г-н Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане след месечни протести, прогонен от изпълнителната власт, той намери място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда, е приют за провалени политици", каза още Явор Нотев.

По думите му Валери Симеонов е започнал да следи стриктно за присъствие в залата, като че ли това е най-важната и фундаментална част. "Струва ми се, че такова поведение не може да бъде търпяно от смислени и отговорни политици. Стана така, че се в групата се оказахме рамо до рамо със стожера, идеолога на ангажимента на Република България да заплати 2 млрд. долара по направление не съответно на нашите цели, намерения, споделени от нашите избиратели. 2 млрд., които отиваха за въоръжение, незнайно къде и как. Непосносимостта на такова поведение, беше очевидно. Изгонването на трима членове на парламентарната група на "Обединени патриоти" доведе до намаляването на броя на групата и забележете попадането на групата на четвърто място в българския парламент. Това формално основание, което беше в основата на отчитането на неимоверен успех на обединените български патриоти по време на изборите за парламент, пропадна, беше забравено, безотговорно заличено от решението на парламентарната група в лицето на двете партии - ВМРО и НФСБ", заяви още Нотев.

Той посочи, че като подигравка приема като подигравка предложението на новото ръководство на тази група да останат нейни членове, запазвайки своите позиции в парламентарни комисии.

"Депутатите от "Атака" сме заедно тук и сега и стоим зад нашия лидер и ще работим за осъществяване на партийната си програма", заяви Нотев.

"Тук и сега, ние слагаме едно начало на работа на членовете на ПП "Атака"? Партията с най-дългогодишно присъствие в българския парламент, от тези, които членуват в коалицията, което ще следва принципите и идеите на ПП "Атака", допълни още той.

Нотев посочи, че депутатите от партията остават в българския парламент. На въпрос дали ще подкрепя правителството или остават опозиция, той посочи, че ще реагират съобразно решенията на партията и отношението, което ще формират към конкретни идеи и предложения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика