Янев с рекорд и 2:8 срещу „Левски“

Като футболист сегашният треньор Христо Янев държи рекорд в ЦСКА по поредни голове във вечното дерби срещу „Левски“. Пет пъти поред ювелирният халф порази вратата на „сините“ в периода 2004-2005 година. Най-паметният му гол е за 1:0 през пролетта на 2005-а, който гарантира на ЦСКА юбилейната 30-а титла. С негов гол от дузпа тимът спечели суперкупата на България през 2005 година. При първата му победа – 3:0 през есента на 2002-а, игра бе на терена само три минути.

Като играч на „червените“ обаче Янев не може да се похвали с добра статистика. Победите му са само две, а загубите – осем. При последната двубоят за суперкупата завърши 1:1 с негов гол, а после „сините“ спечелиха след изпълнение на дузпи, където Христо пропусна.

Треньорът Янев ще дебютира във вторник във вечното дерби. Когато води ЦСКА през есента на 2016-а, той бе уволнен преди да се стигне до двубоя с „Левски“.

В момента Янев е със статут на временен треньор на „червените“. Ръководството вероятно ще обяви до края на месеца плановете си за бъдещето на поста.

Съперникът му Делио Роси пък има една победа, една загуба и три ремита във вечното дерби. Италианецът успя да отстрани ЦСКА в полуфинала за купата, но след това загуби финала от „Славия“. Постът на Роси също не е безспорен за следващия сезон. Организираните фенове на „Левски“ засега го подкрепят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ