​Стачка на таксиметровите шофьори в Испания

Недоволство сред таксиметровите шофьори започна миналата седмица в Барселона, но постепенно обхвана столицата и повечето големи градове в страната.

Според шофьорите на таксита частните компании за превоз - като Юбер и Кабифай, им вземат хляба и застрашават около 130 хиляди работни места.

Шофьорите искат да се спазва правилото едно към 30 - на един лиценз за частен превоз да се издават 30 за таксиметрови коли. 4 часа продължиха днес разговорите между водачите и представители на правителството, но не дадоха резултат. Според испанските медии властта е предложила всеки региона сам да взема решение за лицензирането.

Централните улици в Мадрид, Барселона, Валенсия, Билбао, Севиля остават блокирани. Като много от шофьорите не са се прибирали с дни. Всичко това изненадва неприятно както местните, така и чижденците. В разгара на туристичекия сезон придвижването от летището до хотела се оказва предизвикателство.

Ако исканията ни не бъдат изпълнени, ще блокираме пристанища, летища, дори границата с Франция, заканиха се таксиметровите шофьори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа