„Юнайтед“ превръща Жозе в новия Сър Алекс

Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho watches from the touchline during the English Premier League football match between Hull City and Manchester United at the KCOM Stadium in Kingston upon Hull, north east England on August 27, 2016. Manchester united won the game 1-0. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /

Ръководството на „Манчестър Юнайтед“ възнамерява да предложни нов договор на мениджъра Жозе Моуриньо. Португалецът набързо е успял да впечатли шефовете си, въпреки че тимът записа най-лошия старт във Висшата лига от 1989 година насам. Според английския таблоид „Мирър“, босовете на „Олд Трафорд“ са готови да задържат Специалния с договор за следващите 10 години, впечатлени от стила му на работа.

„Червените дяволи“ започнаха слабо сезона, но в последствие стабилизираха резултатите и в момента се намират в серия от 10 мача без загуба във всички турнири и 4 поредни победи.

Това е накарало ръководството на клуба да вярва, че именно Моуриньо е човекът, който ще върне блясъка на „Юнайтед“ от ерата на Сър Алекс Фъргюсън след неуспешните опити с Дейвид Мойс и Луис ван Гаал.

Португалецът пристигна на „Олд Трафорд“ с договор за 3 сезона, но по всичко изглежда, че той ще бъде удължен.

На същото мнение е и друг британски водещ всекидневник „Гардиън“, но без да се ангажира с подробности по контракта. От медията припомнят, че в своята кариера, Специалния никога не се е задържал в отбор за повече от 3 сезона.

Една от основните цели на Жозе през следващите месеци ще бъде привличането на голямата звезда на „Атлетико“ (Мадрид) Антоан Гризман. За целта вече е възложена задача на водещ футболен агент да стартира преговори с испанския клуб. Трансферът ще коства на „червените дяволи“ минимум 60 млн. паунда. Очаква се футболист №1 на Франция за 2016 година да акостира на „Олд Трафорд“ най-рано през лятото на 2017 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят