Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

1 година условно за служителка в кметство, присвоила над 12 000 лева Подсъдимата вземала от парите за данъци и нотариални заверки на съселяните си

Снимка: Архив

Районният съд в Свищов постанови 1 г условно с 3-годишен изпитателен срок за служителка, която присвоила над 12 000 лева. В.Н. е призната за виновна за това, че в периода от 1 януари 2010 г. до 12 януари 2016г .в свищовското село Червена като длъжностно лице – главен експерт, е злоупотребила с крупната сума от 12 244,99 лв., собственост на кметството.Парите представлявали разходи без разходо-оправдателни документи и неосчетоводени приходи от административни услуги, нотариални заверки и др.

Присвояването било установено в началото на 2017г., когато е извършен планиран одит на отчитането на приходите и разходите по касата на кметството в село Червена. Одитът бил предвиден за предходната календарна година 2016г., но с оглед установени несъответствия, ревизорите разширили периода на проверката. За направените констатации е съставен Доклад, в който е установено, че между действителните приходи от 112 178,67 лева и действителните разходи от 99 344,31 лева, след приспадане на намерената наличност от 400,00 лева при проверката на касата е формирана липса в размер на 12 434,36 лева . Проверяващите установили, че касовата книга не е водена и не е приключена по надлежен ред, липсвали вторите екземпляри от квитанции за отчитане на събрани от подсъдимата данъци и такси, от банкови извлечения от сметката на Кметството, а в наличните касови ордери липсвал подпис на кмета на селището.

Така магистратите постановяват наказание за бившата служителка една година лишаване от свобода, отложено за срок от три години. В.Т.Н. няма право три години да заема материално – отчетническа длъжност и трябва да заплати направените по делото разноски в размер на 1884,00 лева.
Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд Велико Търново.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Напишете й името да се знае коя е тази добросъвестна гражданка

Отговорете