Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

1 млн. лв. кръвнина поиска вдовица с 3 деца сираци

Рекордно обезщетение от 1 млн.лв. кръвнина ще поиска пловдивчанката Корнелия Петкова, останала вдовица с три деца сираци след смъртта на загиналия си при автомобилна катастрофа мъж Атанас Ламджиев. Той загина в нощта на 18 ноември 2016 г. след зверски сблъсък на бул. „Руски“ с „Ауди А7“, управлявано от пияния Любомир Трайков, след който пежото на Ламджиев се превърна в ковчег за трима души. Искови молби за по 250 000 лв. за Корнелия Петкова и всяко от трите й деца ще бъдат отправени до софийската компания, в която е направена застраховката „Гражданска отговорност“ на лекия автомобил на Любомир Трайков, обясни адвокатът на вдовицата Йордан Йорданов. „Ще претендираме и за плащане на обезщетение за имуществени вреди, което да замести загубената издръжка на децата, която Атанас е давал – 250 лева месечна издръжка до навършване на пълнолетие. Исковата молба е написана и ще бъде изпратена до Софийски градски съд. Там е седалището на застрахователната компания на ответника“, уточни адвокат Йорданов.

Корнелия Петкова - 1 млн.лв. кръвнина поиска вдовица с 3 деца сираци

Той допълни, че вече е обжалвал присъдата на Пловдивския окръжен съд, който осъди на 4 години затвор при първоначален общ режим шофьора, причинил смъртта на трима души. Корнелия Петкова обяви, че обжалват присъдата най-вече заради частта, в която покойният й съпруг е квалифициран като съпричинител на катастрофата и следователно също е виновен за трагедията. Почернената жена намекна, че има доста съмнения за евентуални корупционни елементи в хода на досъдебното производство относно преценяване на вина, кръвни проби и отчитането на промилите алкохол в организма на Любомир Трайков. Корнелия Петкова обаче отказа открито да обвини някой за вземане на подкуп поради липса на доказателства.

За гражданския иск за обща сума от 1 млн.лв. няма значение дали Атанас Ламджиев е определен от съда като съпричинител на катастрофата като е отнел предимството на другата кола, обяви адвокат Йордан Йорданов. Вдовицата обаче е категорична, че за нея най-важно е да запази името на съпруга си неопетнено. „Няма да позволя децата ми да израснат с мисълта, че баща им е убиец“ заяви Петкова във връзка с едно от заключенията на експертизата, според което съпругът й Атанас Ламджиев е отнел предимство при катастрофата на бул. „Руски“. Затова е наела из
вестния столичен адвокат Марин Марковски за обжалването на делото пред Апелативен съд-Пловдив.

Корнелия Петкова - 1 млн.лв. кръвнина поиска вдовица с 3 деца сираци

Корнелия Петкова призна, че от 18 ноември 2016 г. насам издържа децата си с дарения, които са получили на ръка. На този етап не е използвала парите от дарителската сметка, където най-голямата получена сума е на стойност 10 800 лв. и е получена от пловдивската фирма „Програмиста“. Вновицата допълни, че е получила общо 4000 лева от бащата на Любомир Трайков – бизнесмена Младен Трайков, който платил погребението на съпруга й. И допълни, че пак би приела дарение от него, но ако е оформено документално.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.