1 млн. лв. кръвнина поиска вдовица с 3 деца сираци

Рекордно обезщетение от 1 млн.лв. кръвнина ще поиска пловдивчанката Корнелия Петкова, останала вдовица с три деца сираци след смъртта на загиналия си при автомобилна катастрофа мъж Атанас Ламджиев. Той загина в нощта на 18 ноември 2016 г. след зверски сблъсък на бул. "Руски" с "Ауди А7", управлявано от пияния Любомир Трайков, след който пежото на Ламджиев се превърна в ковчег за трима души. Искови молби за по 250 000 лв. за Корнелия Петкова и всяко от трите й деца ще бъдат отправени до софийската компания, в която е направена застраховката "Гражданска отговорност" на лекия автомобил на Любомир Трайков, обясни адвокатът на вдовицата Йордан Йорданов. "Ще претендираме и за плащане на обезщетение за имуществени вреди, което да замести загубената издръжка на децата, която Атанас е давал - 250 лева месечна издръжка до навършване на пълнолетие. Исковата молба е написана и ще бъде изпратена до Софийски градски съд. Там е седалището на застрахователната компания на ответника", уточни адвокат Йорданов.

Корнелия Петкова - 1 млн.лв. кръвнина поиска вдовица с 3 деца сираци

Той допълни, че вече е обжалвал присъдата на Пловдивския окръжен съд, който осъди на 4 години затвор при първоначален общ режим шофьора, причинил смъртта на трима души. Корнелия Петкова обяви, че обжалват присъдата най-вече заради частта, в която покойният й съпруг е квалифициран като съпричинител на катастрофата и следователно също е виновен за трагедията. Почернената жена намекна, че има доста съмнения за евентуални корупционни елементи в хода на досъдебното производство относно преценяване на вина, кръвни проби и отчитането на промилите алкохол в организма на Любомир Трайков. Корнелия Петкова обаче отказа открито да обвини някой за вземане на подкуп поради липса на доказателства.

За гражданския иск за обща сума от 1 млн.лв. няма значение дали Атанас Ламджиев е определен от съда като съпричинител на катастрофата като е отнел предимството на другата кола, обяви адвокат Йордан Йорданов. Вдовицата обаче е категорична, че за нея най-важно е да запази името на съпруга си неопетнено. "Няма да позволя децата ми да израснат с мисълта, че баща им е убиец" заяви Петкова във връзка с едно от заключенията на експертизата, според което съпругът й Атанас Ламджиев е отнел предимство при катастрофата на бул. "Руски". Затова е наела из

вестния столичен адвокат Марин Марковски за обжалването на делото пред Апелативен съд-Пловдив.

Корнелия Петкова - 1 млн.лв. кръвнина поиска вдовица с 3 деца сираци

Корнелия Петкова призна, че от 18 ноември 2016 г. насам издържа децата си с дарения, които са получили на ръка. На този етап не е използвала парите от дарителската сметка, където най-голямата получена сума е на стойност 10 800 лв. и е получена от пловдивската фирма "Програмиста". Вновицата допълни, че е получила общо 4000 лева от бащата на Любомир Трайков - бизнесмена Младен Трайков, който платил погребението на съпруга й. И допълни, че пак би приела дарение от него, но ако е оформено документално.

Коментари

Задължително поле