Путин: Сериозен дестабилизиращ фактор на Балканите е политиката на САЩ

Цветанов: Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи

Първи залп към Моуриньо

Държавата си взима „спящите“ акции Над 2 млн. души имат активи за 2-3 млрд. лв.

Три коли се нанизаха на бул. „България“ в столицата, няма пострадали

САЩ стартира процедура по излизане от Договора за ракети със среден обсег на 2 февруари

Вучич: Силно заинтересовани сме от изграждането на междусистемна газова връзка през България

Жандармерия залови петричкия Ескобар (обзор) Задържани са десетина заподозрени като наркодилъри

Министър Желязков: В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад“

Изграждат Център за грижа за възрастни хора в Свищов Инвестицията е за 540 000 лева

Възрастна жена загина при пожар в дома си Сливен

„Аквамен“ направи един милиард долара Филмът няма конкуренция през януари

МРРБ: Тол таксите за превозвачите ще бъдат обсъдени публично

Папараци заснеха „застиналото“ лице на Мадона след козметичните процедури (СНИМКИ)

Северният магнитен полюс на Земята се мести с изненадваща скорост към Русия

1 млн.лв. повече данъци са влезли в хазната на община Велико Търново

14,2 милиона лева приходи в общинския бюджет от местни данъци са отчетени за периода от януари до септември 2016 г. Събираемостта на местните данъци във Велико Търново продължава да расте, а сумата е с около 1 милион лева повече спрямо деветмесечието на 2015 г. Това стана ясно по време на днешното заседание на Великотърновски общински съвет, когато бе обсъдено касовото изпълнение на годишния бюджет.

Ръстът на постъпленията обхваща всички налози: данък върху сградите, такса за битови отпадъци, данък върху моторните превозни средства, данък върху сделките с недвижимо имущество, туристически и патентен данък. Увеличаването на приходите се превърна в устойчива тенденция и е резултат от строгата финансова политика на Община Велико Търново. В периода 2012-2015 г. годишните приходите от местни данъци и такси нараснаха от 14 милиона лева до 17,5 милиона лева, колкото бяха отчетени през миналата година. Старопрестолният град е в топ 4 на градовете с най-високи общи нива на събираемост на местните данъци и такси.

Във връзка с питания на общински съветници заместник-кметът Снежана Данева-Иванова подчерта, че финансовото състояние на Общината остава стабилно. В края на годината се очаква и намаляване на просрочените задължения с около 1,2 милион лева.
През третото тримесечие на 2016 г. е приключило действието на два големи договора на Община Велико Търново, при които клаузите позволяват разсрочване на плащанията за 12-месечен и 24-месечен период. По тази причина в това тримесечие просрочените задължения на Общината не намаляват, а изцяло със средства от общинския бюджет е извършена регулация на минималните работни заплати.

С постановление на Министерски съвет в края на миналия месец са разплатени 1 милион лева за мащабните ремонтни дейности по градската инфраструктура, подчерта заместник-кметът Снежана Данева-Иванова. Това ще бъде отразено в касовото изпълнение на бюджета за последното тримесечие. Прогнозираното понижаване на просрочените задължения е с около 1,2 милиона лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.