Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Хакери разбиха официалния профил на лондонската полиция в Twitter

Пътници в лондонското метро пострадаха след разпръскване на сълзотворен газ

Софийските бани – призрачни сенки от миналото Три десетилетия управниците на столицата спаха като къпани

Премиерът Борисов ще подкрепи кандидатурата на Кьовеши за европейски главен прокурор

Столичната библиотека представя документална изложба

Вучич: Оставката на Рамуш Харадинай е политически трик

Актрисата Мария Бакалова, участвала в хитовата лента “Бащата”, пред “Труд”: Филмовата индустрия у нас се подобрява ежедневно

КЗП: Купувайте надуваеми предмети за плажа само от сигурни магазини

Откриха ново огнище на африканска чума в свинекомплекс в русенско село

Лондон: Британските кораби да избягват Ормузкия проток

10 възможности за инвестиции в имоти

Инвеститорите, които търсят висока възвръщаемост, може да се насочат към офис пазара.

Изгодно е изграждането на домове за възрастни хора

Доклад на консултантска компания за недвижими имоти очертава десет ключови области, които биха осигурили на инвеститорите добра възвръщаемост. На първо място това са логистичните площи в Европа, които през последните две години регистрираха рекордни инвестиционни обеми. Според експертите ключовите пазари в континенталната част на Европа ще продължат да се възползват от ръста на наемите. Компанията съветва инвеститорите да се насочат към основни пазари като Хамбург, Барселона и Венло в Холандия, които предоставят огромни възможности благодарение на значителната работна ръка, която може да обслужва големи проекти.

Инвеститорите, които търсят висока възвръщаемост, може да се насочат и към периферни офис пазари в Европа като Мадрид и Варшава, където наемният пазар навлезе по-бавно във фаза на разширяване и предлага добри възможности за инвестиции и развитие.

Третата област, към която инвеститорите е добре да погледнат през 2019 г., са глобалните научно-развойни хъбове. Големият брой проекти в развитие в градове като Бостън, Сан Франциско, Амстердам и Лондон ще осигури силен ръст на наемите в бъдеще, прогнозират от компанията.

Секторът на домовете за възрастни хора все още е в зародишна фаза на повечето пазари, но той ще се възползва от големите демографски тенденции в света. Въпреки че основната част от инвестиционната дейност ще бъде съсредоточена в периферни локации, експертите смятат, че най-висока възвръщаемост ще получат оператори, които предложат градски домове за възрастни хора в големите глобални центрове.

Пазарът на наеми на частни жилища се представи силно през миналата година. Сега инвеститорите може да се насочат към градове като Амстердам, Берлин, Дъблин и Мадрид заради ръста на заетостта и силните им икономически основи, съветват от компанията.

Гъвкавите офиси са друг сегмент, който дава добри възможности на инвеститорите. Гъвкавите офис площи с висока степен на обслужване на клиентите и гъвкави договори за наем ще бъдат особено търсени на доминирани от технологиите пазари като Берлин, Лондон, Бостън и Сингапур.

Секторът на здравеопазването също се очаква да привлече капитали през 2019 г., като Великобритания, Франция, Германия, Испания, Холандия и скандинавските страни ще бъдат особено предпочитани от инвеститорите, прогнозират от компанията. Ключовите фактори, които подкрепят сегмента в тези страни, са бързо застаряващото население, значителният дял от брутния вътрешен продукт, заделян за здравеопазване и все по-голямата степен на приватизация в сектора.

Операторите на хотели, които успеят да внедрят технологични иновации, също ще се радват на силно представяне и висока възвръщаемост.

Търговските площи може да привлекат интереса на инвеститорите, след като ръстът на онлайн търговията охлади ентусиазма към търговските площи и цените на наемите на много пазари отбелязаха спад. Много добри активи в момента са подценени. Сегментът на търговските складове в Австралия, основните търговски улици в Мадрид и Париж и хранителните магазини във Великобритания предлагат добри възможности на инвеститорите.

Подходящи за инвестиции са и търговските обекти извън централните бизнес квартали.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.