10 години затвор за рецидивист, нападнал пенсионерка

Извергът извършил престъплението, докато бил в домашен отпуск от затвора

10 години ще лежи зад решетките опасен рецидивист от с. Болярци, който нападнал пенсионерка, докато бил в отпуск от затвора.

Първоначално Варненският районен съд определи наказание от 15 г. за 54-годишния Илко Ив., но след като той си призна вината и поиска делото да се гледа в условията на съкратено съдебно следствие, присъдата бе редуцирана до 10 г., като магистратите уважиха и гражданския иск от 15 000 лв. на 75-годишната потърпевша.

Илко я нападнал на 27 юни миналата година. Извергът изтърпявал 12-годишно наказание за изнасилване. Въпреки че още 4 пъти бил осъждан за същото престъпление и имал наказания за кражби, познатият сред пандизчиите като Исмаил рецидивист бил награден от началника на варненския затвор с 5 денонощия домашен отпуск.

Мъжът отседнал при сестра си в авренското с. Равна гора. Ден преди да се върне обратно зад решетките, отишъл с племенника си до дома на пенсионерката да й носят дърва за огрев. Видял, че тя живее сама и след като пил до зори, решил да я изнасили, защото искал да бъде с бяла жена. Проникнал в пристройката, където спяла стопанката и светнал лампите на първия етаж. Щом жената излязла да ги изгаси, той се вмъкнал в спалнята й. Нападнал я и започнал да се гаври с нея. Заплашил я, че ще я убие и цял час опитвал неуспешно да удовлетвори нагона си. След като не успял, зарязал жертвата си и си тръгнал.

Възрастната жена получила много травми, но въпреки болката и ужаса успяла веднага да подаде сигнал в полицията и насилникът бил задържан, докато пътувал към затвора във Варна.

Коментари

Задължително поле