10-годишно дете е пострадало при катастрофа край село Божица

Снимка: Архив

10-годишно дете е пострадало при катастрофа на главен път I-4 София - Варна край село Божица, съобщават от ОДМВР - Търговище. Сигналът за инцидента е подаден на 28 декември 2019 г. около 19.23 часа на тел. 112 в оперативната дежурна част на РУ - Омуртаг. Съобщено е за възникнал пътен инцидент на път I-4 София - Варна при км 186, 560 в близост до кръстовището за с. Божица, община Антоново.

Правоспособен 45-годишен водач, управлявайки лек автомобил „Субару Трибека“ в посока Варна и движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, в зоната на ляв завой е изгубил контрол над управлението на автомобила. Колата е навлязла в насрещното пътно платно (в този участък пътят е разделен на две платна с разделителен остров), завъртяла се е и е излязла извън пътя вляво по посока на движението си, като дясната ѝ част се е ударила в крайпътно дърво.

В резултат на произшествието возило се на предна дясна седалка на автомобила 10-годишно момче е откарано и настанено за лечение в МБАЛ-Търговище с гръдна травма и фрактура на дясна ключица, без непосредствена опасност за живота му. На водача на лекия автомобил е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ - Омуртаг.

Коментари

Задължително поле