10-годишно дете намери портфейл с пари и документи и го върна

При разходка в града вчера вечерта по ул.“Борисова“ в Русе, 10-годишната Андреа намерила мъжки портфейл, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Тя била заедно с баба си и дядо си, Боянка и Петър Петрови и след като им го показала, тримата взели намерената вещ и без колебание решили да я занесат още същата вечер в сградата на Областната дирекция на МВР.

Предали портфейла на дежурния полицейски служител без дори да проверят съдържанието му. Заедно с униформения, преброили сумата от 487 лева, с лична карта, шофьорска книжка и контролен талон. Служители от охранителна полиция издириха собственика на изгубеното портмоне и той вече получи парите и документите си.

Днес щастливият собственик Йордан Енев се срещна с момичето и нейното семейство, за да им благодари лично.

По време на срещата в ОДМВР - Русе, заместник-директорът комисар Илиян Енчев  изрази признателност от името на служителите на русенската дирекция за достойната постъпка на 10-годишната Андреа и на Боянка Петрова и Петър Петров. Комисар Енчев заяви, че тя е чудесен пример за семейно възпитание и достойно гражданско поведение, както за връстниците си Андреа, така и за възрастнити.В знак на благодарност на семейството бяха връчени грамоти от ОДМВР – Русе за извършена доблестна постъпка.

Коментари

Задължително поле