Дете с лош говор вдигна на крак полицията за бомба "Болна", а не "бомба", казал 10-годишния?

Снимка: Архив

Момче на 10 г. изненада със страховито съобщение дежурните на телефон 112, а те светкавично информираха полицията в Шумен за анонимна заплаха за бомба. Минути след 14 часа в понеделник в оперативната дежурна част на ОДМВР-Шумен бил получен сигнал от центъра на спешния номер, че е постъпило съобщение за „поставена бомба в Шумен“.

Източникът на анонимното обаждане бил открит бързо – 10-годишно момче от село Чернооково, част от шуменската община Върбица. В хода на проведените незабавни оперативни мероприятия е изяснено, че съобщението е злонамерено и е подадено от детето, съобщават от полицията.

Случката вече се е разчула в населеното място, но местните хора са категорични, че детето едва ли е искало да плаши с бомба, по-скоро са го чули грешно. Според кмета Гюнай Якубов, е ползвало GSM-а на баба си. Жената боледувала, била трудно подвижна и близките често избирали телефон 112 да търсят спешна медицинска помощ. В понеделник майката на палавника отишла да вземе пенсията на бабата, а той решил да тества 112. Според версията на семейството казал „има болна“, но е било чуто „бомба“. Детето трудно изговаряло думите, страдало от вродено заболяване, освен това имало проблеми с българския език. Ахмед Капустрев, директорът на основно училище „Гео Милев“, където учи бъдещия четвъртокласник, също потвърди, че се касае за дете със специални образователни потребности от социално слабо семейство. Не създавал сериозни проблеми, но трудно артикулира думите и с него педагози работели повече.

Без значение болна или бомба, но фалшивото обаждане е факт, защото в този момент болнавата жена не се е нуждаела от лекарска помощ.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.