10 г. затвор за мъж, наръгал опонент след пиянски скандал

10 г. ще лежи в затвора 28-годишен балчиклия за опит за убийство на свой съгражданин. Пред Добричкия окръжен съд Стоян С. си призна вината и се разкая, заради което първоначалната му присъда от 15 г. бе редуцирана. Стоян ще трябва да плати и 50 000 лв. кръвнина на пострадалия, който оцелял само благодарение на навременната медицинска помощ, оказана му в болница във Варна.

Кървавата разпра се случила на 16 януари миналата година в дома на приятел на нападателя. Двамата седнали да се черпят от предния ден. Сутринта към компанията се присъединили още двама мъже и всички продължили да се наливат с алкохол. Следобед обаче избухнал спор между Стоян и един от новодошлите гости. Ядосан, балчиклията отишъл в съседна стая, взел нож от бюфета, върнал се и пробол два пъти опонента си в областта на гръдния кош.

След това избягал и се укрил в имот в с. Дропла, където 3 дни по-късно полицаи го открили и задържали. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна, а до окончателното й влизане в сила магистратите оставиха Стоян зад решетките.

Коментари

Задължително поле