10 имота на търг продава армията

Най-апетитният и най-скъп е бивш складов район на войската в Русе

Общата тръжна цена е 4 млн. лв.

МО извади на търг 10 апетитни терена в цялата страна. Имотите са освободени от войската и се водят в графата “с отпаднала необходимост”.

С решение на кабинета те са актувани като частна държавна собственост, което означава, че МО може да ги сложи на тезгяха на имотния пазар. Общата стойност на началната тръжна цена на поредната порция имоти, която обявява ведомството на Красимир Каракачанов, е почти 4 млн. лв.

Най-скъпият е в Русе - бивш складов район от 93 дка., в кв. Долапите, местността “Халилов дол”. В него има 11 сгради с обща застроена площ от над 3000 кв.м. Стартовата цена за наддаване за е 2,5 млн. лв.

МО продава и два магазина в кв. “Овча Купел”, бл. 411. Те са с квадратура малко над 50 кв. всеки, като цената за наддаване започва от 50 727 лв. за единия и 54 160 лв. за другия.

Такъв магазин се продава и във Варна, кв. “Възраждане” , бл. 21 с площ почти 93 кв.м. и първоначална цена 93 671 лв. Останалите терени, които се предлагат са в Сливница, Нови Искър, с. Тракиец – общ Хасково, в Горна Оряховица, гр. Златарица- общ. В. Търново и с. Момина Църква – общ. Средец. Миналия месец МО оферира 11 имота за наддаване.

По закон цената на държавен имот, който се продава на търг , се определя от данъчната оценка плюс 10 % завишение. МО е най-богатото министерство на имоти- разполага с над 800. За тази година по план би следвало да продаде 103 излишни терена.

Коментари

Задължително поле