10 месеца затвор за мъж, вилнял в спешна помощ и блъскал полицай

Снимка: Архив

Районният съд във Велико Търново постанови 10 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим за М.А.С., който в нетрезво състояние буйствал в спешното отделение в Полски Тръмбеш, удрял и заплашвал полицаи.

В нощта на 16-ти срещу 17-ти септември 2016 год. пред филиала за спешна помощ в Полски Тръмбеш, пияният тогава подсъдим блъскал входната врата, нахлул в сградата на филиала, крещял и се държал агресивно със служителите; след което се насочил да нанесе удар на медицински фелдшер. Медиците извикали полиция, а след идването на място на служителите на реда пияният хулиган се държал арогантно, имитирайки провеждане на разговор по мобилния си телефон, отказал да представи документ за самоличност, блъснал в гърдите младши автоконтрольор Й.С.Й., крещял, буйствал и заплашвал с уволнение полицейските служители.

Когато му слагали белезници, М.А.С. се съпротивлявал, а след отвеждането му в сградата на полицейското управление в Полски Тръмбеш крещял, буйствал, ругал, обиждал и заплашвал полицейските служители с думите: „боклуци, педали, майка ви ще еба“, „отрепки, нещастници“, „мастни и помияри“, „майка ти да умре“, „утре ще те уволня, само да махнеш пагона и ще те пребия“, „некадърник, малоумник, к’ъв си ти, утре ще останеш без работа“ и др.

Подсъдимият ще трябва да плати и близо 100 лв. разноски по делото.
Присъдата е наложена след сключено споразумение с прокуратурата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.